Waarom Urlings mallen?

Kunststof en houten mallen worden vaak aangeboden in een eenvoudige en enkelvoudige uitvoering. Aluminium mallen zijn vaak complexer uitgevoerd.
Dit betekent dat een sjabloon(plaat) vaak 1 contour heeft, of meerdere naast elkaar. Indien er meerdere contouren op 1 plek gefreesd moeten worden. Denk hierbij aan bijv. hoofd- sluitkom van een meerpuntsluiting met sluitplaat, onzichtbaar(verdekt) scharnier, sluitplaat enz.. Er moeten dan meerdere contouren in het sjabloon zitten. Het sjabloon moet dus verplaatst worden om de 2e contour over de andere heen te frezen. Er kan ook gebruik gemaakt worden van een los overzetsjabloon of er kan gekozen zijn voor een sjabloon wat in een moedermal gedraaid moet worden (in beide laatste gevallen is montagespeling een factor welke ongewilde vergroting betekent van de gefreesde kamers). Hoe dan ook zijn dit altijd extra handelingen (tijd) die ook uitwerking (kunnen) hebben op de nauwkeurigheid van het werk.

Kortom: Er is een groot verschil in wat er aangeboden wordt.

Bekijk hieronder een overzicht van de belangrijkste eigenschappen van Urlings mallen en de verschillen met verkrijgbare alternatieven: